Ankervissen op de Noordzee

Ankervissen Den Helder

Bij het ankervissen op de Noordzee wordt het vermoeden bevestigd dat het schip voor anker gaat, zodat er op de bodem gevist kan worden. In die zin is het dus niet vergelijkbaar met het wrakvissen, wat op de MS Fish Hunter overigens ook mogelijk is.

Bij het bodemvissen wordt er van september t/m mei ontspannen en onbevangen gevist op gul (jonge kabeljauw), schar en wijting. Heerlijke vissoorten.

Zeepieren en zagers worden bij voorkeur als aas gebruikt. Qua montage verschilt het ankervissen van het vissen met bijvoorbeeld paternosters. Er wordt met een ankerlood en haakafhouders, Uiteraard verzorgt MS Fish Hunter uw materiaal en aas. Indien gewenst, mag u ook uw eigen materiaal meebrengen naar het bodemvissen op de Noordzee. Wilt u dat wij zorgen voor uw zeepieren of zagers, geeft u dit dan minimaal een week van te voren aan ons door. Dit in verband met het steken.

Handigheidjes en Tips voor het ankervissen

Wellicht bent u al ruimschoots op de hoogte en ervaren, maar delen kan nooit kwaad!

   • Een zager is vaster qua structuur in vergelijking met een pier. Het is aan te raden om een zager te gebruiken als stopper, zodat je aas niet snel verloren gaat.
   • Niet eerder aan het ankervissen geweest? Hierbij foto’s van vissen die regelmatig gevangen worden vanaf MS Fish Hunter:
   • Kom je vast te zitten? Kracht zetten kan altijd nog. Probeer eerst met matig gespannen lijn op een iets andere plaats te gaan staan, en de montage tegen de stroom in voorzichtig los te werken.
   • Pas het gewicht van de zeevismontage altijd aan op de situatie. Wij adviseren graag.

Dag ankervissen vanuit Den Helder?

Neem gerust contact op met MS Fish Hunter!

  Reserveringsformulier